• faq

Veel gestelde vragen

 • Hoe lang duurt een rijles?

  Een rijles is 90 minuten. Rijlessen van 90 minuten zijn effectiever dan rijlessen van een uurtje of zelfs korter. Er gaat minder tijd verloren. In de praktijk blijkt dat 120 minuten voor veel leerlingen (net) te lang is. Neem als je kunt meerdere malen per week rijles. Bijvoorbeeld 2 x per week. Hierdoor vergeet je minder snel wat je de vorige keer geleerd heb en maak je sneller vorderingen. Let op: als je vaker per week wilt lessen dan moet je voor je theorie geslaagd zijn. Dit is een voorwaarde om aan de tussentijdse toets (TTT) of praktijkexamen te mogen deelnemen!

 • Hoeveel rijlessen heb je nodig voor het auto-rijbewijs? (rijbewijs B)

  Dat is lastig te zeggen hoeveel praktijklessen(uren) iemand nodig heeft voor het rijexamen. Dit is sterk afhankelijk van de persoon en je eigen gevoel voor het autorijden. En de eisen voor het behalen van je rijbewijs zijn tegenwoordig erg hoog en zeker niet te vergelijken met de tijd waarin je ouders hun rijbewijs hebben gehaald. Als je nog nooit in de lesauto hebt gezeten dan blijft dit natuurlijk lastig om in te schatten. Ook is het zo dat het niet altijd na een les al te zeggen is, het blijft een inschatting. Je kunt je sneller of minder snel ontwikkelen dan je rijinstructeur op basis van de eerste rijles heeft ingeschat. Maar wat is nu het gemiddelde aantal uren rijles dat iemand nodig heeft om te slagen? Gemiddeld moet je denken aan ongeveer 25 a 30 rijlessen van 90 minuten. Bereid je rijlessen voor, dit scheelt aanzienlijk! Ongeveer ¾ van alle leerlingen schat het aantal benodigde rijlessen vooraf zelf (veel) te laag in. Hoewel veel rijscholen dit weten, wordt het vaak niet op hun website genoemd. Dat wil je immers niet horen als je zelf of je ouders eerder aan 20 rijlessen denken. Liever dus een rijschool die eerlijk is en niet een die je alleen maar vertelt wat je wilt horen.

 • Kan ik ook na school, na werk of in het weekend lessen?

  Je kunt bij ons in de avonden lessen of op zaterdag, wel is het verstandiger om zoveel mogelijk doordeweeks en overdag te lessen omdat je examen ook tijdens kantooruren wordt afgenomen. Het is dan veel drukker op de weg en hierdoor leer je meer omgaan met verschillende situaties. Overdag ben je overigens scherper je neemt meer op dan na een drukke dag op school  of werk.

 • Kan ik een les afzeggen?

  Rijlessen dienen minimaal 48 uur van te voren te worden afgezegd. Bij te laat afzeggen wordt er 60 euro in rekening gebracht. 

 • Betaling in termijnen.

  In principe dient een lespakket in zijn geheel betaald te worden. Klik hiervoor op IDEAL logo onder tarieven.  Wil je liever in termijnen betalen?  Ja dat kan! 

  Wij bieden je de mogelijkheid aan om  je Pakket  in 2 termijnen te betalen.  (termijn 1 bij je 1e rijles/ termijn 2 bij je 10e rijles).  Op factuur worden de vervolg lessen vooraf per 4 rijlessen in rekening gebracht.  Per les betalen kan uiteraard ook per Ideal/Tikkie/contant.

  De rijopleiding start na de 1e betaling!

  Dit kan eventueel ook d.m.v. een Tikkie/betaalverzoek. (neem hiervoor contant op met de rijschool).

 • Ik wil stoppen met rijles?

  Het komt zelden voor en dat vinden wij dat uiteraard erg  jammer, wij streven naar 100%  tevreden leerling en maken graag af waar we aan begonnen zijn.  Mocht je een pakket hebben, dan worden de rijlessen die je hebt gereden verrekend naar losse lessen.

 • Wat is een proefles?

  Een proefles is een vrijblijvende rijles, die 90 minuten duurt. Als je nog geen rijervaring hebt, wordt deze les beschouwd als kennismaking, waarbij je begint met de eerste stappen van de rijlessen. Als je al rijervaring hebt, is deze rijles bedoeld als beginsituatie om een adviesschets voor een passend lespakket te geven. Kosten €. 75,-

 • Hoe ziet een rijopleiding eruit?

  Na kennis te hebben gemaakt zullen de eerste lessen op rustige wegen met weinig ander verkeer zijn.  Doel is voertuigbediening en beheersing. Daarna zullen we dit uitbreiden. Naast eenvoudige verkeersopgaven komen dan de bijzondere manoeuvres ook vrij snel aanbod. Daarna komen de complexere verkeersopgaven aan bod, zoals zelfstandige route rijden dmv: bijvoorbeeld navigatie. Uiteindelijk zullen we de puntjes op de i gaan zetten.

 • Kosten examen CBR.

  De kosten die het CBR rekent, zijn alleen de kosten voor de examinator en de bijbehorende administratie. Bij het aanvragen van een praktijkexamen komt voor een rijschool echter meer kijken dan alleen de kosten voor het examen zelf. Hierbij kun je denken aan de kosten voor de auto, de instructeur, verzekeringen en 21 % B.T.W. en servicekosten.

 • Ik krijg mailtjes van het CBR betreft reservering.

  Mailtjes van het CBR betreft een reservering kunnen genegeerd worden. In nauw overleg met jouw rijinstructeur wordt er een datum voor je TTT/praktijkexamen ingepland.

 

Nieuws

 • CBR....Aantal Rijlessen en kosten.

  https://www.autoweek.nl/autonieuws/artikel/gemiddelde-kosten-rijbewijs-stijge...

  Lees meer
 • Agressie in het verkeer

  https://www.rijschoolpro.nl/rijschool/2020/11/16/nederlanders-zien-agressie-i...

  Lees meer
Meer nieuws
 • Theorie

  Theorie

  i-Theorie is de nieuwe interactieve manier van je theorie studeren op het moment dat het jou uitkomt...

  Lees meer
 • Praktijk

  Praktijk

  Wil je graag snel je rijbewijs halen? Dan is onze 10 of 15 daagse spoedcursus misschien wel wat voor jou. Als je hiervoor...

  Lees meer
 • Tarieven

  Tarieven

  Wil jij je rijbewijs halen? Dan wil je dit natuurlijk zo snel en zo voordelig mogelijk doen. Daarom heeft Euro Drive...

  Lees meer

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.